Thursday, March 18, 2010

Kinetoterapia pentru scolioza

Kinetoterapia sau gimnastica medicala incearca ,prin mijloace specifice, sa intareasca musculatura paravertebrala si abdominala, sa conserve mobilitatea articulara si sa imbunatateasca capacitatea respiratorie, ameliorand astfel scolioza.
In cadrul spitalelor judetene si spitalelor de ortopedie exista sali de gimnastica si kinetoterapeuti care stiu sa va alcatuiasca un program de exercitii individualizat, pentru a obtine rezultate bune.
Majoritatea programelor contin 50-60 de minute de exercitii cu bastonul, pe saltea si la spalier.
Desi la inceput cele 50 de minute pot sa para ore, dupa 1-2 saptamani, va veti obisnui cu aceste exercitii si veti putea sa le integrati cu usurinta in activitatea zilnica.
In cazul in care nu locuiti in apropierea unei sali de gimnastica, puteti sa va instalati un spalier acasa (il puteti cumpara de-a gata sau puteti da comanda la un tamplar). O saltea din izopren gasiti la orice magazin sportiv, iar bastonul poate fi inlocuit cu orice bat aveti la indemana (bete de schi, o coada de matura etc).
Puteti merge o data pe luna la un kinetoterapeut care sa va adapteze programul de exercitii si sa va corecteze eventualele greseli.
Castigati astfel timp, economisiti bani si puteti sa faceti gimnastica pe muzica preferata sau uitandu-va la filmul preferat.
Daca va aluneca mainile pe barele de la spalier, incercati sa va dati pe palme cu praf de talc sau sa purtati manusi din bumbac.
Cu basicile si bataturile din palme, va trebui din pacate sa va obisnuiti. Eu am incercat cam toate cremele de maini de pe piata, si nici una nu m-a scapat de aceasta problema. Am gasit una care imi facea palmele mai netede (de la Neutrogena), dar dupa cateva zile faceam basici. Asa ca m-am resemnat si am ramas cu bataturile .:)
Am vazut ca exista tot felul de scheme de exercitii pe internet, dar va sfatuiesc ca macar in primele luni sa lucrati sub supravegherea unui kinetoterapeut bun.

Succes!

1 comment:

  1. o minune
    http://www.youtube.com/watch?v=1EXx-4wtm9A&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=tm6KJ-UDSsQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=UX3noLJwn-A&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=dyNrxq-PKmQ&feature=related

    Găsiţi mai multe informaţii la
    http://www.stopscoliosis.com
    http://www.janzenandjanzen.com
    http://www.clear-institute.org/


    MULTA SANATATE SI VOINTA DE VINDECARE

    ReplyDelete